Scurt Istoric

Editura Everest a fost infiintata in anul 1991, de catre Cristian Alexandrescu. Formatia sa de geograf a facut ca profilul editorial sa fie axat, de la infiintare si pâna in prezent,pe harti. Redactorii sunt de asemenea, in majoritate geografi.

Suntem cei care au realizat prima harta a Bucurestiului de dupa 1990, cu noile denumiri de strazi si cu spatiu publicitar. Tot noi am realizat si prima harta a Bucurestiului pe care cele sase sectoare au fost reprezentate prin culori diferite. Dorinta de a reflecta necesitatile pietei ne-a dictat de la inceput calea de parcurs si asa am ajuns ca, dupa harti turistice si ghiduri de oras, de circa 10 ani, sa ne axam pe realizarea de harti murale (de perete).

De-a lungul timpului am gandit harti cu tematici numeroase,adaptate cerintelor momentului, dar si specificului activitatii tot mai variatelor firme ce au aparut, caci la noi conceptul de personalizare a hartii nu se rezuma doar la inscriptionarea numelui firmei pe o harta din stoc.

Noi interpretam cu acuratete datele oferite de clientii nostri si le transpunem cartografic. In acest fel un tabel anost cu adrese,o lista de obiective, se transforma in harti care reprezinta numai acele informatii de interes pentru utilizator, intr-un cadru general atent selectat si estetic redat.

Atunci când ne este solicitata reprezentarea doar a unei zone din oras sau din tara cu tematica solicitata, harta rezultata nu are aspectul unei “bucati” taiate din alta mai mare si mai generala, ea este conceputa ca o lucrare noua, cu caracter unitar, caci ne respectam profesia, mai intâi.

In acest fel portofoliul nostru de lucrari s-a imbogatit treptat cu multe harti personalizate cu caracter de “unicat” nu numai din punct de vedere al numarului de exemplare, ci si din punct de vedere al tematicii.

Suntem permanent calauziti de dictonul “Harta este oglinda terenului” si de aceea activitatea noastra de baza este actualizarea lucrarilor. Facem tot posibilul ca hartile noastre sa fie “la zi”. Am realizat actualizare la teren, batând cu piciorul tot Bucurestiul, astfel incât, pentru acesta avem informatii reale pâna la ultima alee.

Asa se face ca cea mai recenta serie de harti ale Bucurestiului inclusa in oferta noastra are ca tematica ansamblurile rezidentiale formate din blocurile de dupa 1950,reprezentate impreuna cu indicativul si numarul postal, informatii pe care le-am verificat in teren, oricât ar parea de necrezut, bloc cu bloc.

Noi oferim in primul rând informatie, caci aceasta este menirea unei harti, si pentru ca realitatea româneasca este in continua prefacere, oglindirea ei cât mai fidela ne ocupa tot timpul. De aceea va oferim doar harti cu tematica referitoare la România si, tinem sa precizam, cu continut de interes public.

Din 14.01.2007

Copyright © 2005-2009 edituraeverest.ro. Toate drepturile rezervate.